14 Aralık 2018

DÜZ DÜNYA HAKKINDA SORULAN SORULAR

1-Ufukta kaybolan gemiler
Gemiler ufukta kaybolmuyorlar. Görüş mesafemizden çıkıyorlar. Gemiler ufuk çizgisini geçip kaybolduğunda bulunduğunuz yerden o gemiye bir teleskopla veya fotoğraf makinesi ile zoom yaptığınızda geminin hâlâ yoluna devam ettiğini göreceksiniz. Geminin kaybolmasını sağlayan ufukta oluşan serapdır. Bu serapdan dolayı bazen gemileri uçuyorken görebilirsiniz. Bu serap etkisi sadece denizde değil; normal dümdüz bir yolda da aynı şekilde gerçekleşir ve gemilerin kaybolması gibi; arabaların da kaybolduğunu görebilirsiniz. (Şahsen ben deneyimi yaptım, bu durumu yaşadım)
Bir diğer değiş ile: bir deniz fotoğrafı düşünün. Ufuk çizgisine mesafe 1 km olsun. Dikey olarak 1 km. Yani geminin 1 km sonraki ufuk çizgisinden sonra dünyanın eğimine düşüp kaybolduğunu varsayalım. Peki bu denizde yatay olarak mesafe 3 km diyelim. Peki bu 3 km'lik yatay mesafede neden eğim yok o zaman :) Dünya yoksa rulo şeklinde mi? :)



2-Güneş yuvarlak, ay yuvarlak, diğer gezegenler yuvarlak dünya neden düz o zaman?
Para da "YUVARLAK" ama "KÜRE" değil... :) İnsanların ilk olarak yuvarlak ile küre arasındaki farkı çok iyi öğrenmeleri lazım. Küreye örnek verecek olursak bir futbol topu 3 boyutlu bir küredir. Bir tepsi yuvarlaktır ama küre değildir. Güneş'e ve ay'a baktığımızda evet "yuvarlak" olarak görüyoruz. Paraya da o şekilde baktığımızda yuvarlak görürüz fakat bir cismin 3 boyutlu küre olduğunu anlayabilmemiz için o cismin etrafını 360 derece görebilmemiz gerekmektedir. İşte bu yüzden güneşin ve ay'ın etrafında dönülmediği sürece onlara "KÜRE" diyemeyiz.



3-Bir yerden başlayıp dünyayı turlayıp yine aynı yere dönmek
Amenna! Buna sözümüz yok! Yapılabilen bir şey FAKAT "paraleller" üzerinden dünyayı turladığınızda başladığınız noktaya geri dönersiniz AMMA tarih boyunca, bugüne kadar hiçbir insan, hiçbir güç dünyayı "meridyenler" üzerinden 360 turlayamamıştır. Evet! Mars'a bile gidebildiğimiz halde, daha dünya üzerinde meridyenlerden dünyayı turlayamıyoruz. Çünkü Antarktika aşılamıyor.

4-Uzaydan çekilen fotoğraflar ve videolar var
Uzay? Uzay dediğiniz yer neresi? :) Bize uzay diye gösterdikleri yer tamamen bilgisayar animasyonu ve çizim. "Hadi canım!" dediğinizi duyar gibiyim. İnternete girin ve dünyanın gerçek bir fotoğrafını araştırın, bakalım bulabilecek misiniz? Mars'a filan gittiğimiz halde elbet dünyanın bir fotoğrafı vardır, değil mi? Hadi dünyayı geçtim... Antarktika kıtasının bile bir tane gerçek bir fotoğrafı yok! Evet, YOK..! Bulabilirseniz bana da gönderin lütfen :)
5-Hiç uçağa da mı binmedin?
Uçaktaki bombeli camlardan nasıl bir düzlük görmeyi umut ediyorsunuz? Maksimum 40 km yükseğe gönderilen amatör kameralarla çekilen onlarca video ve fotoğrafda her yer tamamen düm düz! Evet, maksimum 40 km kadar yukarı çıkabiliyoruz. Orası da uzay sayılmıyor zaten. Van Allen kalkanı onu aşmamızı engelliyor. Bizi daha yükseğe çıkartmıyor. NASA da zaten bu yüzden roketlerini uçururken hep animasyon izletiyor... :)

6-Dünyanın sonundan düşmek
Küre dünya modelini beynimize ve ruhumuza o kadar işlemişler ki, aklımıza haliyle böyle çılgınca sorular gelebiliyor. Düz Dünya'nın sonundan isteseniz de düşemezsiniz... 3D küre dünya modelindeki kıta varsayılan Antarktika, 2 boyutlu düz dünya modeline dönüştüğü zaman Antarktika kıta olmaktan çıkıyor ve dünyanın etrafını çevreleyen buzullar oluyor. Bu buzulları geçmek imkansız. "Geçiliyor, gidiliyor!" dedikleri yerler ise hemen uçları. Bırakın ortasını, ilerisi bile değil. Kimse ilerleyemiyor oradan. Diyorlar ki oraya gitmek "YASAK"mış. Yasaksa neden yasak??? Yasak değilse neden aşılmıyor, bugüne kadar hiç kimse aşamamış? Aklımızda deli sorular :)

7-NASA bize neden yalan söylesin? Neden gizlesinler Dünyanın Düz olduğunu?
Yılda -en az- 150.000.000.000 (yüz elli milyar) DOLAR için olabilir mi acaba? :) Adamlar uzayın sahibi gibi bir hal içindeler. Bu sayede tüm dünyaya üstünlük sağlıyorlar. Diyorlar ki evrende milyonlarca gezegen varmış. Yani bizler bir hiçiz! Yıldız tozuyuz. Maymundan geldik. Big Bang patlaması ile varolduk. Varsayımlar birleşmesiyle dünyamız oluştu, bugüne kadar geldik falan filan. Yani bu ne anlama geliyor? Kuran ve İslam inancının tam tersi..! Kuran'da: bu dünyanın özenle yaratıldığı, İnsanın en değerli varlık olduğu, tüm her şeyi insanın emrine amade ettiği, annemizin babamızın belli olduğu ve buna benzer birçok şey kuran'da insan ve dünya için belirtilmişken; NASA ve benzeri uzay şirketleri (ki zaten hepsi NASA'ya bağlı, Amerikanın kontrolünde) bizleri bir hiçmişiz gibi hissettirip, amaçsız ve zombiler gibi yaşamamızı sağlıyorlar, insanlığı ve dünyayı sömürüyorlar. Dünyadaki tüm kaosun nedeni küre dünya modelidir...

8-Sen bize o zaman düz dünyanın fotoğrafını göster
Az önce de dediğim gibi, yerden yukarıya en fazla 40 km kadar yükselebildiğimiz için dünyanın tamamının nasıl olduğunu tek bir fotoğraf karesine sığdıramıyoruz. 40 km değil de 40.000 km yükselebilseydik eğer, dünyanın gerçek şeklini işte o zaman görmüş olurduk. Hep demişimdir, Allah bu ilimi kendine saklamış, bu ona özel bir şey ve bizler belki sonsuza dek hiçbir zaman dünyanın gerçek şeklini tek bir seferde göremeyeceğiz. Fakat elde ettiğimiz ve ulaştığımız bilgilere göre dünyamız buzullarla çevirili, devasa bir okyanusun ortasında bulunan kara parçası. Ne kendi çevremizde dönüyoruz ne de güneşin etrafında. Dünya düz ve sabit! Dönmez...

9-Buradan baktığımda neden Amerikayı göremiyorum?
Düşünün sadece 1 km uzunluğunda dümdüz bir tünelin girişindesiniz, o tünelin sonunu görebiliyor musunuz? Halbuki dümdüz ve sadece 1 km uzunluğunda. Bırakın sonunu görebilmeyi, sonuna yaklaşınca görülen ışığı bile göremeyiz. Bir tren rayları üzerinde olduğunuzu hayal edin. Tren rayının sonuna baktığınızda üçgen oluyor değil mi? Uçları birleşiyor. Halbuki dümdüz değil mi o raylar. İşte bu olay perspektif. Bundan dolayı gözümüzün dibindeki yeri bile doğru düzgün göremeyebiliyoruz. Bunun yanında hava şartları bile birkaç km ilerimizdeki dağları bile görmemize engel olurken, siz hangi Amerikayı görmekten bahsediyorsunuz? :)

10-Gündüz-Gece ve Mevsimler nasıl oluyor o zaman?
Dünyayı bir tepsi gibi hayal edin ama devasa büyüklükte. Güneş ve Ay bize bahsedilen uzaklıkta ve büyüklükte değilller. Dünyaya çok yakınlar ve dünyadan kaç kat daha küçükler. Güneş ve Ay düz dünyanın üzerinde kendi yörüngelerinde turluyorlar. Güneş'in aydınlattığı yerler gündüz, uzaklaştığı ve olmadığı yerler geceyi yaşıyor. Biz güneşin uzaklaşmasını az önce de bahsettiğim "perspektif" olayından dolayı güneşin battığını veya doğduğunu sanıyoruz. Halbuki ne batıyor ne doğuyor. Sadece uzaklaşıyor ve yakınlaşıyor. Bizden uzaklaştığında biz güneşi perspektiften dolayı "batıyor" gibi görürüz. Yakınlaştığından dolayı da "doğuyor" gibi algılarız. Mevsimler ise küre dünya modelindeki gibi, dünyanın güneşe yaklaşması nasıl yaz ayı oluyorsa, düz dünyaya göre de (dünya sabit olduğu için, dönmediği için) güneş dünyaya yaklaştığında yaz oluyor, dünyadan uzaklaştığı zaman kış oluyor. Bu kadar basit! :)


KAYNAK: http://www.dogukanozkan.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder